News

De controverse is waar: DWDD officieel afgeschaft

Sinds 1 januari 2019 is zij voorzitter van Rabobank Amsterdam. Zij is een vaste gast op tv-programma’s als Jinek, Pauw en De Wereld Draait Door. Op 1 april 2016 werd zij benoemd tot directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank. Na een jaar stapte ze over naar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Image result for Dutch Economy professor - Barbara Baarsma

Barbara Elisabeth Baarsma Leiden, 19 november 1969 is een Nederlandse econoom. Op jonge leeftijd verhuisde ze naar Goeree-Overflakkee waar haar vader werkt als KNO-arts. Sinds 2009 is zij hoogleraar Marketing en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

In Middelharnis ging Barbara Baarsma naar Atheneum B. In 2000 promoveerde Baarsma in de economie aan de UvA. Na de middelbare school begon Baarsma Industrieel Ontwerpen te studeren aan de TU Delft. Zij is werkzaam bij de Rabobank, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).

Barbara Baarsma werd in 1969 in Leiden geboren als dochter van een arts. Van 2008 tot 1 april 2016 was zij directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek.

Baarsma werd in 2012 benoemd tot kroonlid van de SER.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree